Institutional



LEED-Silver Classroom and Office Addition

Valparaiso, IN
Valparaiso University

McShane Construction was selected to complete the design/build construction of a 51,500 square foot LEED-Silver classroom and office addition to the Christopher Center Library at Valparaiso University in Valparaiso, Indiana.

The addition features a masonry, aluminum, precast and glass exterior that incorporates aluminum cladding, generous windowlines and additional aesthetic elements. The interior offers lobby space, offices, teacher’s lounge and flexible office and classroom areas for the Arts and Sciences Department. Interior finishes include acoustical tile and exposed concrete floors and architectural steel elements.

The assignment also incorporates numerous sustainable elements including an energy-efficient HVAC system, recycled and low VOC materials and certified wood products, among others.

Project Photos